Om fysioterapi

Den fysioterapeutiske undersøgelse

Hos FysioDamark Brønderslev tilrettelægges den fysioterapeutiske behandling altid på baggrund af en grundig undersøgelse af dit problem. Denne undersøgelse rummer en samtale om, hvad du oplever og hvor du føler dig begrænset, kombineret med en fysisk undersøgels af din krop og din bevægelse, hvor vi finder frem til kilden og årsagen til dine smerter. Du skal derfor regne med at afsætte ca. 45 minutter til første konsultation. Er der behov for opfølgende konsultation vil disse typisk vare ca. 30 minutter.

Dit mål er vores mål

Med afsæt i undersøgelsen opstiller vi i fællesskab et mål og en plan for dit behandlingsforløb. Derved sikres for det første, at behandlingen vil være effektiv, og for det andet, at forløbet er målrettet netop dine problemer, ressourcer og behov.

Som regel kan du forvente, at vi vil arbejde hen mod dit mål ved hjælp af en kombination af træning & øvelser, råd & vejledning, manuel terapi og nogle gange supplerende behandling (fx shockbølgebehandling) Det er vores ambition at gøre dig i stand til at håndtere din egen situation, så du ikke får brug for hjælp igen i fremtiden.

Jeg har problemer med...

Ryggen

At opleve rygsmerter er utrolig almindeligt, og smerterne kan variere fra irriterende til invaliderende, men vi har heldigvis erfaring med hele spektret. Behandling af rygsmerter er noget, der desværre mange steder er baseret mere på tradition end på viden, men hos FysioDanmark Brønderslev gør vi en dyd ud af at holde os opdateret med nyeste viden, så vi kan give dig den absolut bedste behandling. Alle vores fysioterapeuter er specialuddannede inden for undersøgelse og behandling af rygsmerter.

80% af alle danskere har eller kommer til at have rygsmerter. Hvis du er en af dem og du føler, at dine smerter begrænser dig, så book en konsultation med det samme!

Nakken

Omkring halvdelen af alle voksne kommer til at opleve nakkesmerter. Nakkesmerter kan være forstyrrende og begrænsende både på arbejdet og når man prøver at sove. Problemer fra nakken kan også forårsage smerter omkring skulderbladet eller ud i armen, og kan endda give gener som hovedpine eller tinnitus.

Nakkesmerter går nogle gange hånd i hånd med alvorlige symptomer, der kan kræve nærmere udredning. Hos FysioDanmark Brønderslev kan du forvente en grundig undersøgelse, så vigtige ting ikke bliver overset i farten.

Hvis du er en af de mange danskere, der oplever nakkesmerter og føler dig begrænset af dem, så book en konsultation med det samme!

Knæet

Hos FysioDanmark Brønderslev ser vi alle former for knæproblemer. Alle vores fysioterapeuter forstår sig på knæ både isoleret set og i den sammenhæng dine knæ har med kroppens omkringliggende led. Book en konsultation i dag og få en grundig undersøgelse af dit problem og en plan for, hvordan du kan slippe af med dine gener.

Hvis du har en idrætsrelateret knæskade, så book en konsultation hos en af vores specialister i idrætsfysioterapi Daniel, Leika eller Kristina.

Hvis du allerede nu ved, at dine gener primært skyldes artrose, så book en konsultation hos en af vores certificerede GLA:D® terapeuter Leika eller Kristina.

Skulderen

Skuldersmerter kan være meget begrænsende både på arbejde og under sport såvel som når du har fri og endda om natten. Heldigvis har vi nogle erfarne og veluddannede fysioterapeuter, der forstår sig på kroppens mest mobile led og kan hjælpe dig til at komme af med dine gener. Book en konsultation med det samme!

Hvis du har et skulderproblem, som har vist sig meget vanskeligt og eventuelt ikke har responderet på andre forsøg på at komme problemet til livs, kan du booke en specialistbehandling hos Claus.

Hoften

Hoftesmerter kan skyldes mange ting, og nogle gange stammer de symptomer du kan mærke omkring hoften faktisk et andet sted fra som fx lænden. Derfor er det en god idé med en grundig undersøgelse, før du beslutter dig for, hvilken type behandling, der kan være rigtig for dig. Book en konsultation hos en af vores hoftespecialister Daniel, Kristina eller Leika.

Hvis du allerede ved, at artrose udgør en væsentlig del af dit problem, så book en konsultation ved en af vores certificerede GLA:D® fysioterapeuter, Leika eller Kristina.

Anklen eller fod

Hos FysioDanmark Brønderslev er vi opmærksomme på foden og den belastning som den udsættes for på daglig basis. Det er vigtigt at fodens funktion er velfungerende under bevægelse, da man ellers kan forvente at få overbelastningsskader/fejlstillinger som også potentielt kan resultere i smerter andre steder i kroppen.

Hovedpine

Der findes mange forskellige typer hovedpine, men tit er hovedpine relateret til nakken, og når dét er tilfældet kan den behandles effektivt og ofte hurtigt. Vi kan som regel i løbet af kort tid afgøre, om din hovedpine skyldes et problem i bevægeapparatet, så hvis du døjer med hovedpine skal du ikke tøve med at booke en konsultation.

Kæben

Kæbeproblemer kan være meget generende i det man, udover at have smerter, kan være begrænset i sin evne til at åbne munden eller tygge sin mad. Kæbeproblemer kan også komme til udtryk på andre måder fx ved at man skærer tænder om natten. Kæbesmerter kan stamme fra både muskler og led, og er ofte relateret til nakkeproblemer. Der ses tit andre symptomer i forbindelse med kæbeproblemer; herunder svimmelhed, kvalme, hovedpine, tinnitus mv.

Hos FysioDanmark Brønderslev har vi specialister, som behandler smerter i og omkring kæben. Book en tid hos Kim, Lene eller Claus.

Noget helt andet

Måske synes du ikke, at de udfordringer, du oplever, helt passer ind under en af de ovenstående overskrifter. Som fysioterapeuter har vi både forstand på – og arbejder med – stort set alt, der har med kroppen at gøre. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit problem er noget vi kan hjælpe med, så tøv ikke med at kontakte klinikken; det koster ikke noget at spørge.

Mener du allerede nu, at fysioterapi må være løsningen, så book en konsultation med det samme.

FysioDanmark Brønderslev tilbyder desuden