Hos FysioDanmark Brønderslev tilbyder vi forløb med træning efter GLA:D® konceptet. GLA:D® står for Godt Liv med Artrose i Danmark og er et dansk projekt som har fundet at træning og uddannelse har en god effekt på folk med hofte- og knæartrose. Artrose betyder på dansk slidgigt, men grunden til at kalde det artrose er at slidgigt leder tankerne hen på slidte bruskflader. På trods af at slidte bruskflader er en del af det at have slidgigt, er hele ledet påvirket ved artrose og en mere rammende dansk definition vil derfor være ledsvigt. Artrose er en vedvarende sygdom og GLA:D® forløbet skal klæde den enkelte på til at håndtere og arbejde med dette igennem træning. Der ses generelt reduktion af smerter, nedsat medicinforbrug og øget livskvalitet som følge af GLA:D® forløbene. Se mere på www.glaid.dk, her kan du også se årsrapporten af den data der indsamles som et let i forløbet. Se mere om vores hold her.

GLA:D® forløbende indeholder følgende:
- opstart ved fysioterapeut med test og spørgsmål.
- udfyldelse af spørgeskema ved start, afslutning og 12 mdrs follow up.
- holdtræning eller individuel træning med løbende kontrol
- 2 undervisningsgange som svarer til en holdtræning
- afslutning ved fysioterapeut og plan for fremtiden.

relevante supplerende behandler:
- knæbandager
- såler
- mobilisering af fysioterapeut

Det kan i nogle tilfælde var relevant at afprøve en aflastende knæbandage eller såler for at lette træningen og måske hjælpe forløbet på vej.
Derudover kan det være relevant at blive mobiliseret af en fysioterapeut ved siden af træningen for at genvinde bevægelighed i knæ og/eller hofter.

Primær ansvarlige terapeut:

Leika Joest Nielsen